OBLIKOVANJE IN POVEČANJE USTNIC

Povečanje ustnic lahko izboljša vaš izgled in dvigne samozavest, saj z leti količina hialurona, naravno prisotne vlažilne snovi našega telesa, v naši koži vse bolj upada, s staranjem pa ustnice izgubljajo volumen in mladostnost. Z uporabo polnil hialuronske kisline (hialurona) pa ustnicam na naraven, učinkovit in varen način povrnemo volumen, elastičnost ter mladosten videz. Dermalna polnila na podlagi hialuronske kisline so najsodobnejša in največkrat uporabljena, zlasti pa najbolj varna polnila z najboljšimi možnimi učinki.

TRAJANJE

OKREVANJE

CENIK

Uporabljamo najkvalitetnejše materiale na osnovi hialurona

Na trgu obstaja več različnih polnil s hialuronsko kislino. V našem centru za povečanje ustnic uporabljamo polnila proizvajalcev Fillmed, Belotero ali Chroma. Nekateri vsebujejo tudi lidokain, lokalni anestetik, ki postopek naredi še manj boleč.

CENIK

PREDNOSTI

  • Popolna kontrola nad količino vbrizgane snovi, kjer ima zdravnik boljši nadzor nad obsegom volumna ustnic
  • Naraven videz , hialuron se aplicira počasi, v razmakih, dokler ne dosežete želenih rezultatov
  • Minimalna oteklina, redko pride do zaletov v smislu hematoma
  • Učinek je viden od 6 do 12 mesecev, se pravi učinek ni trajen in ga lahko pri ponavljanju sami nadzorujete
  • Uporaba 1 ml ponila po navadi v popolnosti zadošča

PRED POSEGOM

Najprej je potreben temeljit pogovor in slikovna dokumentacija ”pred in po posegu”. Zdravnik in pacient se pogovorita o načrtovanem posegu in se dogovorita glede želenega efekta. Nato si zdravnik označi in zariše, kjer bo vbrizgal dermalno polnilo. Pred injiciranjem uporabimo  lokalni anestetik, posebno mešanico Lido in Tetracaina, ki ga na ustnice nanesemo v obliki kreme. Lokalni anestetik je zelo močen, tako da vbodov praktično ne čutite. Mesto vboda po injiciranju lahko hladimo z ledom, kar olajša nelagodje in pomaga nadzorovati obseg otekline. Razliko je moč opaziti takoj, po zacelitvi pa ustnice čutiti popolnoma naravno.

TVEGANJA

Nezaželeni učinki polnila hialuronske kisline so le začasni in običajno trajajo nekaj ur do dni, na primer:

  • krvavitev iz mesta injiciranja
  • oteklino in podplutbe
  • pordelost in občutljivost na mestu injiciranja.
 
Pomembno je, da se uporabljajo kvalitetni materiali, ki so v rokah zdravnika povsem varni. Stranski učinki so redki, saj gre za razgradljiva polnila. Trajnih polnil pri nas ne uporabljamo!
 

KONTRAINDIKACIJE

Nosečnicam in doječim materam ne izvajamo pri nas nobenih estetskih posegov. Prav tako približno teden dni pred obiskom odsvetujemo uporabo zdravil z acetilsalicilno kislino, vitamina E, nesteroidnih antirevmatikov in zeliščnih pripravkov z ginkom, saj lahko to privede do neželenih krvavitev in modric. Pred posegom je potreben temeljit pogovor s pacientom.

OGLEJTE SI ŠE

ROKE IN NOGE

MASAŽE IN OBLIKOVANJE TELESA

POSEGI NA TELESU