TEHNIKE POMLAJEVANJE KOŽE OBRAZA

Verjetno ni človeka, ki bi si želel dolgo in kvalitetno živeti, ne dabi se z leti staral in bi imel vedno mladostni videz. Zagotovo nam je v zadovoljstvo, ko nas ogovorijo kako mlado izgledamo ali pa da nam rečejo: ”Že dolgo te nisem videl, ampak nič se nisi spremenil!” 
Ena izmed hitro rastočih vej medicine je estetska in anti-aging medicina, stroka, ki se ukvarja z raziskovanjem načinov in tehnologij, s katerimi se lahko preprečuje in zdravi bolezni, ki so odvisne od staranja in spodbuja razvoj metod s katerimi se lahko upočasni oz. izboljša staranje človeka.

Ena od teh metod so tudi tehnike pomlajevanja. Predvsem tehnik pomlajevanja obraza je zelo veliko. Od neinvazivnih postopkov pa vse do najbolj sofisticiranih kirurških tehnik. Verjetno ni osebe, ki bi si želel takoj operativnega posega, lahko pa za svoj izgled veliko naredimo z uravnoteženo prehrano, skrbimo za zdravje in se ne pretirano izpostavljajmo soncu, ne kadimo, se dovolj gibamo, dovolj spimo, se izogibamo  stresa s pomočjo sprostitvenih tehnik, masaže, aromaterapije,…), z dnevno skrbjo za svojo kožo in s tehnikami estetske medicine oz. postopki, ki ohranjajo vitalne aktivnosti kože.

 

TRAJANJE

OKREVANJE

CENIK

Kako lahko pomladimo kožo na obrazu?

Za pomlajevanje kože lahko uporabimo postopke s katerimi pospešujemo obnavljanje celic v povrhnjici (različne mikrodermoabrazije, laserski pilingi, kemični pilingi, ,…) saj se ta z leti stanjša, postane občutljivejša, zmanjša se sposobnost obnavljanja ter sposobnost vezave in zadrževanja vode. Zaradi dolgoletne izpostavljenosti sončnim žarkom se pojavijo t. i. starostni madeži, kapilare, kožni izrastki, gubice zaradi izgube kolagena,….
Poleg tega uporabljamo tudi pomlajevalne postopke (fotopomlajevanje, radiofrekvenčni postopki, laserski postopki,..), s katerimi v usnjici pospešujemo, da celice (fibroblasti) proizvajajo nova kolagenska vlakna. Tako postane koža spet bolj prožna in polna.

CENIK

KEMIČNI PEELINGI NEOSTRATA

Gre za pomlajevalne kemične peelinge, ki zmanjšujejo brazgotine po aknah, gube, hiperpigmentacije in poškodbe od sonca, hkrati pa izboljša teksturo in napetost kože. Sestavine peelingov so salicilna, mlečna in glikolna kislina, peeling pa deluje tako, da spodbuja aktivne snovi v koži na celičnem nivoju na način, da popravijo poškodbe in pospešijo delitev celic. Po peelingu se v vrhnjih plasteh kože razvijejo nove, mlade, zdrave celice, ki vzpostavijo normalno funkcijo kože. Za zahtevnejše stranke imamo na voljo retinolne peelinge ali pa globoke peelinge firme Skintech.

MEZOTERAPIJA

Mezoterapija je pomlajevalna metoda, ki omogoča regeneracijo poškodovanih ali okvarjenih tkiv. Gre za popolnoma naravno in zelo učinkovito metodo za pomlajevanje kože na obrazu, vratu, dekolteju, pa tudi na rokah. Za pomlajevanje uporabimo lastno plazmo ali pa visokokvalitetne vitaminske koktaile z hialuronom. Apliciramo jih na del telesa, ki smo ga izbrali za pomladitev, kar spodbuja nastanek kolagena, obnavlja celice, gladi površinske gube, koža se regenerira, navlaži in postane elastična.

BOTOKS

Aplikacija botulin toksina je najpogosteje izvajana estetska storitev na svetu. Gre za preprost, varen, neboleč in zelo učinkovit način pomlajevanja, ki ublaži ali celo povsem odpravi izrazne – mimične gube. Raziskave kažejo, da je botoks najbolj primeren za ljudi v starostni skupini med 30 in 50 leti, najbolj učinkovit pa je v predelu zgornje tretjine obraza. Z uporabo botoksa gladimo navpične gube v predelu med obrvmi, prečne gube na čelu, ter gube okoli oči, zelo učinkovit pa je tudi pri odpravi potenja. Vedno več ga uporabljamo tudi pri trdovratnih težavah oz. migrenskih glavobolih.

HIALURONSKA KISLINA

Hialuronska kislina je naravna sestavina kože, ki je prisotna v vsem telesu, vendar jo s staranjem izgubljamo. Z uporabopolnil na osnovi hialurona, tako koži povrnemo na naraven, učinkovit in varen način volumen, elastičnost in mladosten videz. Hialuronsko kislino najgosteje uporabljamo za korekcijo obraza, in sicer za dodajanje volumna različnim delom obraza, od ličnic, brade in temporalnih kotanj. Srednje gosto hialuronsko kislino uporabljamo za povečanje volumna ustnic, korekcijo podočnjakov, odpravljanje nepravilnosti linij obraza. Najmehkejša hialuronska kislina v injekciji je rezervirana za zelo plitvo injiciranje in s tem za glajenje in korekcijo manjših gubic.

OGLEJTE SI ŠE

ROKE IN NOGE

MASAŽE IN OBLIKOVANJE TELESA

POSEGI NA TELESU