ODSTRANJEVANJE ŽILIC (KAPILAR) NA TELESU

Moteče krvne žilice (kapilare) so lahko ravne, zvijugane, razvejane … in nastanejo zaradi vpliva genov, okolja, hormonov in nekaterih bolezni, prehrane … Učinkovito jih odstranjujemo z najsodobnejšimi laserji.

TRAJANJE

OKREVANJE

CENIK

Uporaba laserske svetlobe je učinkovit in varen postopek za odstranjevanje žilic.

Laserska metoda odstranjevanja žilic je neinvazivna in skoraj neboleča.

Neinvazivni poseg traja v povprečju 15-45 minut. Zaradi specifične valovne dolžine se zgodi selektivna termoliza, ki vpliva le na žilice, ostalo tkivo pa ostane nepoškodovano. Laserske žarke absorbira le krvno barvilo hemoglobin. Svetlobna energija se pretvori v toplotno, ki uniči rdeče krvničke in žilne stene. Le-te se v nekaj tednih razgradijo, žilice pa izginejo.

Med posegom lahko občutite zbadanje. Neprijeten občutek vam lajšamo s hlajenjem.

Globina, obseg in vrsta žilnih sprememb vplivajo na število potrebnih tremajev. Za manjše kapilare je običajno dovolj ena ali dve terapiji, za obsežne kapilare na obrazu oz. drugih delih telesa, pa je potrebno več terapij.

CENIK

PRED POSEGOM

Pred posegom je potreben temeljit pogovor z zdravnikom.

Pred posegom kože ne smete izpostavljati soncu ali umetnim virom UV žarkov (solarij) vsaj 1 mesec. Odsvetujemo uporabo krem z retinolom, ki povečajo občutljivost kože.

OKREVANJE

Moteče žilice bodo zbledele v dveh do štirih tednih po posegu. Priporočamo nošnjo kompresijskih nogavic. Zdravljenih predelov kože vsaj mesec dni po posegu ne izpostavljajte UV žarkom. 

TVEGANJA

V redkih primerih po posegu lahko nastanejo opekline (mehurji), vnetje zdravljene kože, svetleje ali temneje obarvane lise, ki pa običajno izginejo v nekaj mesecih. Pri ljudeh z izjemno občutljivo kožo je mogoč pojav brazgotine.

OGLEJTE SI ŠE

ROKE IN NOGE

MASAŽE IN OBLIKOVANJE TELESA

POSEGI NA OBRAZU