TRAJNO LASERSKO ODSTRANJEVANJE DLAK - EPILACIJA

Če imate prijateljico ali prijatelja, ki je uspešno opravil potrebne tretmaje, potem že veste, da je življenje brez nepotrebnih dlačic veliko lepše. Če niste poskusili, si sploh ne morete predstavljati, kaj pomeni res gladka in enakomerno obarvana koža brez vraščenih dlak, vnetja po britju, videza kurje kože po voskanju … To vam lahko potrdimo tudi neposredno pri nas. Če nas obiščete, vam z veseljem v živo predstavimo rezultate terapij. Še nekaj vam priznam. Vse terapije, ki jih izvajamo, najprej preizkušamo na sebi in bližnjih. Ko smo pred leti začeli lasersko odstranjevati dlake, je bila žena tako navdušena, da se ji ni več treba briti, da je izjavila: “Samo zaradi tega bi se še enkrat poročila s tabo!” Uh, še dobro, da imamo vsako leto kaj novega …

 

TRAJANJE

OKREVANJE

CENIK

CENIK

ODGOVORI NA NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA

Ali je lasersko odstranjevanje dlak trajno in v celoti odstrani vse dlačice?

Delo z laserji si predstavljajte kot umetnost, recimo slikanje. Potrebnih je veliko znanja in izkušenj, da ste uspešni. Ni dovolj, da imate dobro napravo, z njo morate znati pravilno ravnati. Laser žal ni čudežen, kot si marsikdo napačno predstavlja (predvsem terapevti brez ustrezne izobrazbe). Je precej zapleteno sestavljena naprava, ki izkorišča moč svetlobe. Dober laser je zmožen zelo učinkovito usmeriti snop svetlobe točno določene valovne dolžine. Energija, ki se pri tem sprosti, se ujame v dlaki. Dlaka se pri tem zelo segreje in uniči celice, ki jo tvorijo. Od valovne dolžine in moči laserja je odvisno, ali ima ta možnost uničenja dlake. Uničimo jo lahko samo s pravilnimi nastavitvami in izkušnjami terapevta. Ni enako odstranjevati dlačice na obrazu in nogah. Prav tako ni enako pri mlajšem ali starejšem človeku, svetli ali temni, močno ali redko poraščeni koži … Opažam, da ima večina centrov, ki se ukvarjajo z odstranjevanjem dlačic, dobre naprave. Za neuspešno trajno odstranitev dlak sta dva glavna razloga. Prvič: naprav ne znajo pravilno uporabljati (ne poznajo pravih nastavitev) in drugič: pri izvajanju terapij se ne potrudijo dovolj. Zelo so pomembne tudi splošne izkušnje z uporabo laserjev in pri tem bomo specialisti vedno v prednosti, saj različne vrste laserjev uporabljamo za številne posege, tudi operacije. Pomembno je, da so laserji pravilno usmerjeni, sicer nimajo dovolj moči in ne morejo uničiti dlake. Zato pri nas uporabljamo več različnih medicinskih laserjev, ki jih vsako leto serviserji umerijo glede na naše zahteve. Če povzamem: trajna in popolna odstranitev dlačic je možna, vendar za vaš primer lahko podamo zelo natančen odgovor šele ob pregledu ali po testnem posegu – v vsakem primeru imate pri nas zagotovilo za uspeh trajne laserske depilacije.

 

 

Zakaj je treba opraviti več tretmajev oziroma koliko jih je potrebnih, da se dlake trajno odstrani?

Dlačice rastejo v več fazah. Uničimo jih lahko samo v začetni fazi rasti, ko so še zasidrane v dlačnem foliklu. V nekaj tednih dlačica počasi izrašča in na koncu tudi izpade, medtem pa že raste nova. Ob vsakem tretmaju lahko uničimo največ 30 % dlačic. V idealnih razmerah to pomeni, da bi dlačice odstranili v treh tretmajih. V resnici z našimi laserji dlačice odstranimo v 6–8 tretmajih (pri moških praviloma več, ker rastejo globlje in jih je več). Predlagam, da se odločite za paket odstranjevanj z zagotovilom za uspeh, saj v tem primeru mi prevzamemo tveganje glede števila potrebnih posegov.

 

 

Kakšna je razlika med IPL in laserskim odstranjevanjem dlak?

IPL ni laser. Je novejša tehnologija, ki jo uporabljamo tudi pri nas za določene posege na koži. Za depilacijo sistema IPL ne uporabljamo (čeprav ga imamo in to zelo dobrega – poglejte tukaj, kaj delamo z IPL), saj ni bil razvit v ta namen in je tudi bistveno manj učinkovit pri uničevanju dlačic. IPL so preproste naprave, ki si jih lahko sami kupite v tehnični trgovini (BigBang, Merkur ali preko spleta). Letos je poplava teh naprav, tako da jih bomo drugo leto začeli odkupovati po enotni ceni od nezadovoljnih uporabnikov, ceno rabljenega pa odšteli od našega posega. Poseg IPL upočasni rast dlačic in za določen čas zmanjša njihovo število. Po nekaj letih dlačice zrastejo nazaj, zato je posege treba v celoti ponavljati.

 

 

Ali opravljate posege po vsem telesu, tudi brazilski bikini?

Dlake lahko lasersko odstranimo na skoraj vseh delih telesa razen neposredno okoli oči. Najpogostejša področja odstranjevanja neželenih dlačic so:

– noge,

– pazduhe,

– bikini predel (mali, srednji, veliki bikini ali brazilski bikini),

– brčice,

– brada,

– okoli bradavičk,

– roke,

– trebuh,

– hrbet,

– med obrvmi.

Kot specializiran center za odstranjevanje dlačic opravljamo posege na vseh delih in kotičkih telesa (razen neposredno okoli oči). Največ brazilskih depilacij opravimo pri ljudeh, ki so bili na laserski depilaciji že drugje, ker veliko naprav, ki jih uporabljajo v splošnih estetskih centrih, ni primernih za brazilsko depilacijo.

Vse modernejše je tudi oblikovanje linije lasišča in brade.

 

 

Ali dlake lasersko odstranjujete tudi pri moških?

Seveda. Pri moških odstranjujemo dlačice po vsem telesu, tudi na bradi in obrazu. Največ posegov trajnega odstranjevanja dlak opravimo pri moških na področju hrbta in ramen.

 

 

Od česa je odvisna uspešnost laserskega odstranjevanja dlak?

Koliko dlačic je možno odstraniti, je odvisno od tipa kože, mesta odstranjevanja (recimo dlačice na obrazu je praviloma težje odstraniti kot dlačice na nogah), barve, gostote in globine dlačic. Pomembna je tudi starost človeka, ki mu dlačice odstranjujemo. V našem centru približno 12 % strank zavrnemo in jim laserske depilacije ne izvedemo. Zakaj? Bodisi nimajo primernih dlačic za odstranjevanje bodisi smo mnenja, da odstranjevanje ne bo dovolj uspešno in ne moremo zagotoviti uspešnosti posega. V teh primerih se pogovorimo in poskusimo najti drugo rešitev. Včasih napravimo nekaj posegov in število dlačic se zmanjša. Nekateri so zelo zadovoljni že, da je dlačic manj.

 

 

Ali laser pri laserskem odstranjevanju dlak poškoduje kožo? Kako veste, da ni dolgoročnih škodljivih posledic?

Prvi laser so v medicinske namene začeli uporabljati dermatologi leta 1962. Danes dermatologi še vedno uporabljamo največ različnih vrst medicinskih laserjev in imamo največ izkušenj z njimi v medicini. Kako vemo, da laserski posegi nimajo škodljivih posledic? Danes uporabljamo tehnološko enake laserje kot v 60. letih prejšnjega stoletja (četrto generacijo laserjev). Torej imamo izkušnje z več kot 50 let poročil in pacientov, ki nimajo nikakršnih dolgoročnih negativnih posledic – seveda ob varni in pravilni uporabi. To je za nas najboljši dokaz, da laserji, ki jih uporabljamo, niso škodljivi za zdravje.

 

 

Ali laser pri odstranjevanju dlačic vpliva na delovanje žlez na področju pazduh in bikinija? Kako veste, da nima škodljivih posledic?

Želeli bi si, da bi lahko z laserji vplivali na žleze, predvsem v pazduhah. S tem bi ugodno vplivali na paciente, ki se prekomerno potijo. Žal in na srečo se tudi po trajni laserski depilaciji enako potimo. Po 50 letih uporabe je to za nas najboljši dokaz, da laser za dlačice nima vpliva na žleze.

 

 

Kako določite ceno odstranjevanja dlačic?

Zaradi dragih laserskih naprav in njihovega rednega vzdrževanja laserska depilacija še vedno ni poceni. Smo pa zaradi veliko posegov zadnja leta lahko znižali cene, tako da so danes postopki dostopni skoraj vsakomur. Cena se določi glede na obravnavano področje, prav tako imata vpliv poraščenost področja in želena površina odstranjevanja. Nekateri recimo želijo, da odstranimo vse dlačice na enem področju, nekateri samo del. Vsem priporočamo, da se odločijo za nakup paketa tretmajev, saj vam v tem primeru lahko ponudimo najugodnejše plačilne pogoje. Prav tako s tem pridobite zagotovilo za uspešnost odstranjevanja dlačic.

 

 

Kateri medicinski laserji so najučinkovitejši?

Številne študije potrjujejo, da je lasersko odstranjevanje dlak z diodnim ali aleksandritnim laserjem trajno. Ali bomo pri uničevanju dlačic uspešni, je namreč odvisno od valovne dolžine (barve svetlobe) in moči laserja. Odstranjevanje dlačic na obrazu ni enako kot na nogah, prav tako je drugačno pri svetlejšem kot pri temnejšem tenu kože in pri svetlih, tankih dlakah kot pri močnih, temnih dlakah.

 

Valovna dolžina svetlobe, ki jo oddaja laser, je odvisna od vrste laserja oziroma medija, ki ga posamezen laser uporablja kot vir svetlobe. Prav valovna dolžina je ključni parameter, ki določa, na katere komponente kože bo svetloba delovala. Svetloba daljše valovne dolžine, ki jo lahko proizvaja laser, vpliva na globlje plasti. Absorbirana svetlobna energija se pretvori v toplotno, ta pa povzroči mikrokoagulacijo in posledično razpad melanina oziroma hemoglobina. V našem medicinskem centru uporabljamo najnovejši medicinski laser TriWave, ki je absolutna novost v Evropi, in lahko se pohvalimo, da je prvi te vrste v Sloveniji.

 

TriWave je revolucionaren diodni laser, namenjen odstranjevanju izpadanja las in fotopomlajevanju telesa. Zaradi prednosti treh valov povečuje učinkovitost in varnost zdravljenja.

 

755 nm in 808 nm valovi so namenjeni melaninu, ki je vključen v lase, kar zagotavlja najboljšo učinkovitost za temne lase. Nasprotno 1064 nm val cilja hemoglobin, ki ga vsebujejo žile za dobavo snovi v lasni mešiček, zaradi česar je laser TriWave optimalno orodje za odstranjevanje svetlejših las. Najvišja moč zagotavlja hitrost in učinkovitost. Hlajenje z ICE zagotavlja največje udobje pacientov in zmanjšuje tveganje za pojav neželenih učinkov. 

Omenjeni laser velja za zlati standard za ljudi s svetlo kožo in temnimi dlakami.

PRED POSEGOM

Pomembno je, da pred posegom vsaj 1 do 2 meseca ne uporabljamo depilacijskih krem ali depilacije z voskom. 1 dan pred posegom si morate želena mesta le pobriti z britvico.

OKREVANJE

Posebno okrevanje ni potrebno, vrnete se lahko vsakodnevnim aktivnostim takoj! Tveganja za zaplete so minimalna, če jih izvaja strokovno usposobljeno osebje.

NAROČANJE

Odločil/a sem se za trajno lasersko odstranjevanje dlačic. Kakšen je zdaj postopek?

Če ste se končno odločili, da boste svoj čas raje kot britju in depiliranju posvetili drugim dejavnostim, nas pokličite na 040 888 325 ali nam pišite na info@doktorkosi.com ter si rezervirajte svoj termin za BREZPLAČEN POSVET, kjer bomo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja in vam pripravili individualno ponudbo.

 

 

OGLEJTE SI ŠE

ROKE IN NOGE

MASAŽE IN OBLIKOVANJE TELESA

POSEGI NA OBRAZU