ZMANJŠEVANJE TEŽAV PRI PREKOMERNEM POTENJU

Prekomerno potenje lahko začasno preprečimo s pomočjo aplikacije botoksa v področje pazduh, dlani ali stopal.

 

TRAJANJE

OKREVANJE

CENIK

Odpravite nadležno zadrego!

CENIK

PROBLEM

Prekomerno potenje predstavlja precejšnjo zadrego, ki se ji ne morete izogniti, kljub vsej skrbi za higieno, uporabi kakovostnih kozmetičnih izdelkov in izbiri kakovostnih oblačil. S terapijo vam pomagamo, da se poslovite od prekomernega potenja in se v vseh letnih časih, tudi poleti, sproščeno gibate brez skrbi in razmišljanja o neprijetni nadlogi, ki vam je do zdaj povzročala težave.

Najbolj enostaven način za preprečevanje prekomernega potenja dosežemo z injiciranjem botulinum toksina (botoksa), s čimer blokiramo žleze znojnice, ki izločajo znoj. Botulinom toksin (botoks) začasno in lokalno prekine prevajanje po živčnih končičih, ki aktivirajo žleze znojnice. Tako zaustavimo pretirano izločanje znoja, učinek pa traja od 6 do 10 mesecev. S terapijo z botoksom preprečimo potenje pod pazduhami, na dlaneh in stopalih.

Značilnosti postopka preprečevanja prekomernega potenja z botoksom:

  • v večini primerov ga opravimo v lokalni anesteziji,
  • opravi se v ambulanti, brez hospitalizacije,
  • z najtanjšo injekcijsko iglo vbrizgamo majhno količino botoksa v natančno določena mesta.
  • postopek traja približno 30 do 45 minut.

 

PRED POSEGOM

Pred posegom je nujen pogovor z zdravnikom, da se pogovorimo o vaših željah in pričakovanjih. Ocenimo vaše težave s potenjem in določimo področja, ki jih bomo zdravili.

Predel pazduh je potrebno na 1 dan pred posegom pobriti. Odsvetujemo uporabo deodozorantov na dan posega.

OKREVANJE

Takoj po terapiji  se lahko vrnete na delo in k svojim vsakodnevnim aktivnostim. Prvi dan po posegu vam priporočamo hlajenje področja, na katerem je bila izvedena terapija. Popolni učinek terapije se pokaže po nekaj dneh in traja do 10 mesecev, nato pa postopoma izzveni (botoks se razgradi). Postopek lahko ponavljamo.

TVEGANJA

Postopek apliciranja botoksa je varen, posebnih tveganj ni. V zelo redkih primerih se pojavijo stranski in prehodni pojavi, kot so povečanje znoja na drugih področjih, vnetje vbodnega mesta, gripi podobno počutje, glavobol, srbečica in blago zvišana telesna temperatura.

Obstajajo omejitve in kontraindikacije (nosečnost, okužbe, alergije, obolenja ščitnice …) v teh primerih se pogovorimo glede alternativnih možnosti.

OGLEJTE SI ŠE

ROKE IN NOGE

MASAŽE IN OBLIKOVANJE TELESA

POSEGI NA OBRAZU