POGOSTE TEŽAVE

POIŠČI REŠITEV ZA TVOJ PROBLEM

Dr.-Irena-Eris-nege-obraza-ZDRAVLJENJE-AKNASTE-KOZE-doktor-kosi-velenje-lepotni-center-salon-lepote

AKNE

Akne so kožna bolezen, pri nastanku katere gre za zamašitev oprtine pore, skozi katero bi se moral izločati loj, nastal v lojnici. Zastajanja in kopičenje loja povzroči nastanek bunčice v koži. Ko se v njej razmnožijo bakterije, ki povzročijo vnetje, to vidimo kot rdečo in bolečo papulo – akne.

REŠITEV

Katere možnosti zdravljenja aken obstajajo?

Zdravljenje aken je potrebno prilagoditi posamezniku, saj se načini zdravljenja med seboj razlikujejo. V našem centru imamo na voljo vse metode, ki se za zdravljenje aken uporabljajo v sodobni dermatologiji:

 • globinsko čiščenje
 • kemični peelingi
 • laserska tehnologija
 • hormonska terapija
 • zdravljenje brazgotin po aknah
VEČ INFORMACIJ

GUBE NA OBRAZU

Po večih letih smejanja, gubanja čela, mežikanja, vznemirjanja in mrščenja se v koži okrog oči in na čelu pogosto pojavijo globoke brazde in gube, ki jih imenujemo izrazne linije, ki nam naredijo utrujen in postran izgled na obrazu.

REŠITEV

Z uporabo botoksa zgladimo in omilimo izrazne gubice med obrvmi, ob očesnih kotičkih, na čelu, zgornji ustnici in vratu.

Poseg je hiter in izjemno učinkovit, rezultat pa so manj izrazite in globoke gube ter spočit in svež videz.

V zelo majhnih količinah ga injiciramo v izbrane obrazne mišice. Ker botoks deluje samo nanje, se vaša obrazna mimika ne spremeni.

Botoks uporabljamo, ko želimo:

 • zgladiti navpične gube med obrvmi
 • zgladiti gubice na zunanjih očesnih kotičkih 
 • zgladiti prečne gube na čelu, nosu, vratu, zgornji ustnici
 • dvigniti obrvi

Rezultat glajenja gub z uporabo botoksa je opazen v nekaj dneh, končni rezultat pa se pokaže po 7 do 10 dneh.

Če želimo doseči trajni učinek, moramo postopek ponavljati 2–3-krat letno. Klinične raziskave so pokazale, da učinek s časom postaja dolgotrajnejši in terapije redkejše.

VEČ INFORMACIJ

KAPILARE

Moteče krvne žilice so lahko ravne, zvijugane, razvejane, pajkaste ali okrogle. Nastanejo zaradi vpliva genov, okolja, hormonov in nekaterih bolezni. Učinkovito jih odstranjujemo z najsodobnejšimi laserji.

REŠITEV

Z laserjem zelo učinkovito odstranjujemo žilice na različnih delih telesa in  je neinvaziven in neboleč.

Neinvazivni poseg traja v povprečju 30 minut. Zaradi specifične 532 nm, 1064 nm valovne dolžine se zgodi selektivna termoliza, ki vpliva le na žilice, ostalo tkivo pa ostane nepoškodovano. Laserske žarke absorbira le krvno barvilo hemoglobin. Svetlobna energija se pretvori v toplotno, ki uniči rdeče krvničke in žilne stene. Na začetku lahko nastane majhna brazgotina, ki pa po nekaj tednih izgine spontano.

Med posegom lahko občutite zbadanje, zato neprijeten občutek lajšamo s hlajenjem.

 

VEČ INFORMACIJ

USTNICE

Lepe ustnice pristajajo vsaki ženski in so simbol lepote in urejenosti pri ženski. Ustnice so zelo občutljive in so poleg oči področje obraza, kjer se pogledi drugih pogosto ustavijo.

S kakšnimi težavami se na področju ustnic pogosto srečujemo?

 • tanke ustnice
 • prazne ustnice ali ustnice z nezadostnim volumnom
 • ustnice brez kontur
 • gubice okoli ust
 • staranje ustnic
 • asimetrija ustnic
 • povešeni ustni kotički

 

REŠITEV

S hiauloronskimi polnili lahko popravimo tudi nekatere pomanjkljivosti, ki nas motijo na našem obrazu ali kjerkoli drugod na telesu, npr. obliko nosu, brade, ustnic …

Hialuronska kislina je sodobno naravno bio-razgradljivo polnilo, ki se za pomlajevanje v svetu in pri nas največ uporablja. Vsebovana je v gelu različne gostote, ki ga vbrizgamo v kožo.


Gel s hialuronsko kislino v tkivu zapolni manjkajoč volumen in navzven povzroči glajenje gub. 

Hialuronska kislina je primerna za:

 • gube med nosom in zunanjim ustnim kotom
 • gubice okoli ustnic
 • prečne gube na čelu
 • lica
 • podočnjake
 • povečanje volumna ustnic in poudarjanje kontur
 • nos

 

VEČ INFORMACIJ
lasersko zdravljenje ohlapne nožnice

UHAJANJE URINA

Odveč je govoriti, da je nehoteno uhajanje urina ob najmanjšem naporu za človeka velik problem, pa ne samo zdravstveni in higienski temveč predvsem socialni. Po navadi takšne osebe ne želijo spregovoriti o svoji težavi, jo pogosto prikrivajo in nikoli ne poiščejo zdravniške pomoči v zgodnji fazi, temveč, ko je že prepozno in je edina rešitev le operacija.

REŠITEV

Pomlajevanje nožnice z laserjem je novejši postopek v ginekološki estetiki. Uporabljamo Laser Ultrafrax 800, ki ima varen vendar najhitrejši učinek. Gre za najsodobnejši laser, ki je najbolj uporaben za medicinsko estetiko in dermatokirurgijo, omogoča pa bolj sproščen, zamrzovalni učinek. Je najmočnejši prenosni CO2 frakcijski laser na trgu z lasersko svetlobo 10.600 nm, velika moč 40 W (zahtevaja tesne cikle v vlažnih okoljih), plamenska obdelava z metodo obdelave velikosti ~ 0,12 mm. S tem smo dosečemo porazdelitev celotne energije na posamezne točke, kar povzroča močen ablativen in termični učinek, in kot rezultat dosežemo dolgotrajen učinek, zaradi močne stimulacije sinteze kolagena. Gre za 10x močnejši učinek v primerjavi z Erbium laserji.

VEČ INFORMACIJ

OHLAPNA KOŽA

Najnovejša terapija na področju nekirurškega pomlajevanja in učvrščevanja kože. S terapijo HIFU  (High Intensity Focused Utrasoud) učvrstimo in napnemo kožo na obrazu, vratu in dekolteju ter zmanjšamo globino gub. Zelo uspešno pomaga pri topljenju maščobe na trebuhu, v predelu stegen in na nadlahti.

REŠITEV

HIFU spada med najsodobnejše neinvazivne tehnologije nekirurškega pomlajevanja in napenjanja kože, pri kateri rezultati dosegamo s termalnim učinkom. Metoda HIFU uporablja fokusiran ultrazvok visokih moči (High Intensity Focused Utrasoud) za segrevanje globokega dermisa in spodaj ležečega subdermalnega povezovalnega tkiva (SMAS) na 60°C do 70°C. Pri terapiji ne poškodujemo površine kože.

Terapija se izvaja glede na stanje kože in mišičnega tonusa vsakega posameznika, običajno pa okrog 40. leta starosti.

VEČ INFORMACIJ

Ne morete kopirati vsebine te strani, poskusite drugje :)

Hitri-kontakt-slika

VPRAŠAJTE NAS