Kaj je vitaminska infuzija ?

Intravenozna terapija, kateri pravimo tudi vitaminska infuzija ali tudi vitaminski koktajl je izredno koristna metoda prejemanja vitaminov neposredno v krvni obtok

Še posebej z tovrstnih terapij koristijo uspešnimi poslovneži, vrhunskimi športniki in kot tudi bolniki, ki okrevajo po težki bolezni.

Na voljo imamo 3 vrste intravenozne terapije:

  • POST COVID
  • ANTI AGING
  • ENERGY BOOST

Kaj je intravenozni vitaminski koktajl in kako vam pomaga?

Sodoben način življenja nas sili v hiter življenjski tempo in nas posledično lahko pripelje do do izčrpanosti ali celo do izgorelosti. Porabljamo zaloge vitaminov, mineralov in aminokislin, ostajamo brez energije, pogosteje obolevamo in se hitreje staramo.

Vitamini so nujno potrebni za izvedbo nekaterih procesov v človeškem telesu. Hrana, ki jo uživamo je pogosto nezdrava – ne vsebuje dovolj vitaminov, stresen življenjski slog pa poveča njihovo porabo in tako jih prične primanjkovati za nujne procese. Ko vaše telo prejme vitamine intravenozno, le ti obidejo prebavni trakt. To pomeni, da jih vaše telo hitreje absorbira in jih izkoristi bolje, kot če bi enake dodatke jemali peroralno.

Komu je namenjena vitaminska infuzija?

Vsem, ki živijo hitro in jim čas ne dopušča sprostitve in regeneracije, managerjem, športnikom, bolnikom s kroničnimi obolenji, osebam, ki so v zadnjem obdobju preboleli Covid z namenom hitrejše povrnitve energije. Skratka vsem, ki se zavedajo, da je preventivna skrb za svoje zdravje ključ do dobrega počutja, vitalnosti ter mladosti.

Zakaj potrebujete intravenozno terapijo vitaminov?

Zagotovo imate naporen urnik, premalo spite ali morda okrevate po bolezni. Želite svoj organizem podkrepiti in izboljšati imunski sistem? Se soočate s stresom, se nepravilno prehranjujete? Uživate preveč alkohola in nikotina, se slabo počutite in ste brez energije?

V kolikor so vaši odgovori DA – potem zagotovo potrebujete infuzijo vitaminov.

Kaj je intravenozna aplikacija vitaminov?

Je hiter, učinkovit in varen način vnosa bistvenih vitaminov v telo. Pomaga, da si v kratkem času povrnete optimalno fizično in duševno počutje in pripomorete k izboljšanju zdravja. Hkrati poskrbi za zaščito pred prehladi oziroma nasploh podpre delovanje imunskega sistema, poskrbi za lepšo in bolj zdravo kožo, pomaga pri preprečevanju izgorelosti, ublažitvi migren, uravnavanju nekaterih hormonov in lajšanju mišičnih krčev.

Ali je IV terapija vitaminov primerna zame?

Za oceno varnosti terapije in stanja vašega zdravja pred IV terapijo opravite osnovne laboratorijske preiskave ter pregled in posvet z našim zdravnikom specialistom, ki bo ocenil primernost in vrsto vitaminskega pripravka. IV terapijo vitaminov vam odsvetujemo v primeru zgodovine hudih sistemskih alergijskih reakcij.

Kako poteka IV terapija?

IV terapija poteka v sproščujočem, za to primernem prostoru medicinskega centra. V veno se vam vstavi majhen kateter in infuzija prične teči zelo počasi, tako traja en tretma od 60 – 120minut.

Ves čas trajanja tretmaja vas budno spremljata zdravnik in medicinska sestra, vi pa se predate popolni sprostitvi ob sproščujoči glasbi in aromatičnem vonju sivke ali citrusov. Po končanem tretmaju sledi še 20 minutni počitek.

Neželeni učinki so izjemno redki in so skoraj vedno omejeni na lokalno draženje vene. Najpogostejši občutki so vročina ter okus vitaminov kmalu po začetku infuzije, po prejeti infuziji se v nekaterih primerih lahko pojavi omotičnost.

Za optimalen rezultat so potrebni 3 obiski oz. 3x intravenozno injiciranje v razmaku 14 dni.

Vitaminska terapija cena:

  • Cena 1 obiska (1x injiciranje s pregledom in posvetom pri zdravniku specialistu)  znaša 160 € ( v ceno niso vključene predhodne laboratorijske preiskave).

 

  • Cena paketa obveznih osnovnih laboratorijskih preiskav (hemogram, glukoza, sečnina, kreatinin, elektroliti (K, Na, Cl, Ca), jetrni testi (AST, ALT, Gamma GT, Bilirubin cel.), Vitamin D, Vitamin B12, folna kislina, magnezij) znaša s popustom 60 €. *Laboratorijske preiskave lahko opravite drugje in izvid prinesete s seboj.